Igor Dodon, el president “socialista” de Moldàvia, homòfob i defensor dels valors tradicionals

El president de Moldàvia, el “socialista” Igor Dodon, ha manifestat repetidament durant els últims anys les seves idees profundament reaccionàries, la seva oposició radical als drets i a les reivindicacions de la comunitat LGTBI i la defensa de la família i dels valors tradicionals.

Ara fa pocs dies, pocs abans que tingués lloc a Chisinau, el 21 de maig, una marxa organitzada per Genderdoc-M en defensa dels drets d’aquests col•lectius, va fer una declaració pública en què es refermava, una vegada més, en les seves tesis. Genderdoc-M és una ong, segons la seva pàgina web, que té com a objectiu lluitar contra la discriminació de les persones per raons de la seva orientació sexual.

Aprofitant aquest esdeveniment, Dodon va afirmar, entre d’altres coses, que les seves opinions són les majoritàries en el conjunt de la societat moldava i que marxes d’aquest tipus són contràries als valors tradicionals, la moralitat i la religió ortodoxa. A més, va aprofitar per anunciar l’organització d’un Festival de la Família per contrarestar actes d’aquest tipus.

La marxa, sota el lema Sense Por, es va dur a terme, finalment, però la presència de grups ultraortodoxos amb l’afany de bociotejar-la i provocar incidents va fer que hagués de ser interrompuda, exactament igual que va passar l’any passat. És lamentable que uns fets així es repeteixin any rere any i que les autoritats no facin res per evitar-ho. Tot un atemptat contra l’elemental dret a la manifestació.

Pot sobtar que algú que es declari socialista pugui defensar opinions d’aquest tipus, i que pugui apel•lar sovint als valors religiosos. De tota manera, coneixent-ne la seva trajectòria no sorprèn gens. A més, el seu socialisme no deixa de ser més que la voluntat d’aferrar-se a vells valors defensats per la burocràcia soviètica, que no tenien absolutament res de revolucionaris, tot el contrari. En les darreres eleccions presidencials va apel·lar diverses vegades al sentiment religiós i va criticar la decadència d’occident.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s