Albània: l’oposició boicoteja les eleccions locals de Kavaja i pressiona el govern

L’oposició ha decidit de boicotejar activament unes eleccions locals que han de tenir lloc el proper 7 de maig, a Kavaja. D’aquesta manera intensifiquen l’enfrontament el govern. Cal recordar que l’oposició va abandonar el parlament fa setmanes i ha impulsat diverses manifestacions i concentracions per tal de forçar-ne la dimissió.

El juny de l’any passat, l’alcalde de Kavaja, Elvis Roshi, va ser arrestat a petició de les autoritats italianes, arran d’unes declaracions falses davant la justícia italiana sobre uns tèrbols afers relacionats amb delictes de caire sexual. A principis del mes de febrer d’enguany, va ser finalment condemnat pels tribunals de l’Estat italià per tràfic de drogues i blanqueig de diners.

Tot això ha provocat que l’alcaldia de Kavaja hagi quedat vacant, tot just aquest 23 de març, i que s’hagin hagut de convocar eleccions locals, que han de tenir lloc el pròxim 7 de maig. Roshi, que és membre del governant Partit Socialista, continua sent molt ben valorat pel seu partit. El ministre de Finances, Arben Ahmetaj, va reivindicar encara la seva figura no fa gaires setmanes, abans de la destitució definitiva, i es va passejar per la ciutat amb la seva companyia. En va destacar la modernització de la ciutat que, segons ell, ha liderat Rosshi, i el fet que s’hagi convertit en una de les principals destinacions turístiques d’Albània.

El termini per inscriure’s en aquestes eleccions finalitza el 4 d’abril. L’oposició, però, ja ha anunciat que no pensa inscriure-s’hi, i ha optat pel boicot actiu d’aquest comicis. Poques hores després de la convocatòria electoral, l’oposició va anunciar que no hi prendria part. Lògicament, el Partit Democràtic, principal partit de l’oposició, per via del seu portaveu, Edi Paloka, va fer saber que només canviaran d’opinió si el govern accedeix a les seves peticions de dimissió, i impulsa la la formació d’un nou govern de caràcter tècnic, que sigui l’encarregat de gestionar les eleccions del proper mes de juny, tal com reivindiquen fa setmanes.

El passat 27 de març, en una reunió conjunta de diferents partits, l’oposició es va refermar en aquesta decisió. Ara caldrà veure si les eleccions finalment tiren endavant i, sobretot, si la població secunda aquest boicot. Serán, per tant, un clar test sobre el suport de l’oposició i el govern en aquests moments d’intensa confrontació política.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s