Moldàvia estabilitza la població, segons l’Agència Nacional d’Estadística

L’Agència Nacional d’Estadística de Moldàvia ha fet públiques les dades demogràfiques de Moldàvia, tot i que encara no són dades defintives . El darrer cens es va elaborar durant l’any 2014 i ara ben aviat es presentaran les dades del nou cens, durant el proper mes de març. Les dades ara presentades són, però, indicatives que la població de Moldàvia tendeix a estabilitzar-se després de molts anys de pèrdua continuada d’habitants.

Segons les dades que aporta aquest organisme estatal, amb data 1 de gener de 2017, enguany Moldàvia tan sols ha perdut 2.200 habitants, en relació amb l’any passat, i en té un total de 3.550.900. L’1 de gener de 2016 es va fer un recompte similar.

Ara bé, les dades són enganyoses, perquè també s’hi comptabilitzen els emigrants, molt nombrosos. De fet, segons el cens de 2014, el nombre total d’habitants de Moldàvia era de, només, 2.913.281 persones, quatre-cents mil menys que l’any 2004. Per tant, el més prudent és esperar les dades oficials del cens.

Aquest recompte també aporta altres dades, com que el 57,3% de la població és rural -2.034.100-, i el 42,6% urbana. Tot i això hi ha una tendència a l’increment poblacional a les ciutats més importants del país, com Chisinau, la capital, que augmenta la seva població en 6.400 persones, o Balti, unes 600. La zona autònoma de Gagaúsia-Ieri es manté molt estable, amb tan sols cent habitants més.

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s