Fundat un nou partit a Moldàvia, que proposa la reunificació amb Romania

Anatol Salaru, que havia estat ministre ministre de Transports i comunicacions de Moldàvia, va anunciar la stemana passada la formació d’un nou partit polític. La principal peculiaritat d’aquest nou partit, que porta per nom Partit de la Unitat Nacional –PUN- és que reivindica com a principal objectiu la reunificació amb Romania.

Salaru ha afirmat que considera imprescindible que hi hagi una formació que defensi aquesta proposta, que ha de permetre portar Moldàvia en la direcció dels països civilitzats i sortir de la zona indefinida en què es troba actualment.

De moment encara no se n’ha fet el congrés fundacional, que és quan s’acabaran d’acordar les bases ideològiques del partit. Salaru, però, apel•la a la justícia social, a la moral en la política i al patriotisme. En diverses entrevistes ha recorregut a una cita del rei Carol: res per a nosaltres, tot per al país.

Salaru ha estat membre del Partit Liberal fins al passat mes de desembre. Sempre ha defensat tesis de tipus liberal i té un discurs que va adreçat a un electorat que aquí consideraríem de centre dreta, tot i que utilizar exclusivament els paràmetres dreta-esquerra a l’hora d’analitzar els països de l’òrbita exsoviètica de vegades és confús, ja que moltes vegades no coincideixen amb la interpretació que se’n fa des d’occident.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s