Acord per enderrocar el mur de Mitrovica

Ahir dissabte, a les dues del migdia, es va arribar a un acord que permetrà l’enderrocament del mur de Mitrovica, que separa la part nord de la ciutat de la part sud, pel riu Ibar -Iber en albanès-.

En la reunió, els representants de la municipalitat de Mitrovica Nord van accpetar finalment una proposta del govern de Kosova, que tenia el suport de les autoritats de la Unió Europea i dels EUA. Sembla que en el transcurs d’aquesta setmana, el pont serà tirat a terra. En el seu lloc es faran unes obres que hauran de millorar aquella part de la ciutat, tot i que, de moment, cap dels diversos mitjans consultats n’hagi aportat informació més detallada.

Van signar l’acord Goran Rakic, alcalde de Mitrovica Nord, i Ferat Shala, ministre de Medi Ambient i de Planifciació Territorial. A la reunió també hi era present Branimir Stojanovic, diputat de la Llista Sèrbia; Isa Mustapha, cap de govern; Natalia Apostolova, com a representant de la Unió Eruopea; i Greg Delawie, ambaixador dels EUA.

D’aquesta manera, si l’acord és ratificat per les autoritats municipals de Mitrovica Nord, que s’han reunit aquest migdia per valorar-lo, es posarà punt i final a un dels conflictes que més ha tensat Kosova aquestes darreres setmanes.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s