L’oposició de Kosova demana la dimissió del govern

Els tres partits de l’oposició de Kosova van demanar formalment la dimissió del govern el passat 31 de gener. Vetevendosje, Aliança per al Futur de Kosova (AAK) i Iniciativa per Kosova (NISMA) van fer una roda de premsa conjunta per fer pública aquesta decisió. D’aquesta manera volen denunciar la inoperància del govern a l’hora d’enderrocar el mur construït sobre el riu Ibar, a la zona nord de Mitrovica.

Segons va aprovar el parlament de Kosova, en una sessió que va tenir lloc el 29 de desembre, com a molt tard el 31 de gener d’enguany s’hauria d’haver procedit a l’enderrocament d’aquest mur, que separa les dues parts de la ciutat. Fins ara, aquesta acció no s’ha dut a terme. Per tant, consideren que el govern queda deslegitimat.

Aquests últims dies, les declaracions i contradeclaracions han estat constants. Fonts governamentals han anunciat més d’una vegada, per via d’Edita Tahiri, que l’enderrocament es durà a terme durant el febrer; l’alcalde de Mitrovica Nord -Goran Rakic-, per la seva banda, ha afirmat que no es farà. Tot plegat ha fet que la tensió s’hagi incrementat notablement. Ahir mateix hi va haver grups de persones concentrades durant tot el dia a la zona nord per tal d’evitar que es tirés a terra i, fins i tot, el president serbi, Alexànder Vucic, ha fet gesions, després de reunir-se amb representants polítics de les municipalitats de majoria sèrbia, sobretot de la zona nord de Kosova.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s