La policia búlgara ha detingut 19.000 refugiats durant el 2016

Aquesta setmana, els països balcànics han estat notícia, sobretot, per les gèlides temperatures. Aquests registres tan baixos han provocat que la situació dels diversos camps de refugiats escampats per tota la geografia balcànica hagi estat, i sigui, dramàtica. Pitjor encara ho han passat alguns refugiats en trànsit, com ho demostren els dos morts prop de la ciutat costanera de Burgas, a Bulgària. Tot això ha posat una altra vegada sobre la taula les dramàtiques condicions en què es produeix el flux migratori en aquests moments, que continua sent molt important.

Bulgària, tot i no ser el país preferit per a l’entrada dels refugiats a Europa, també és zona de pas per a una part. Segons es fan ressò diversos mitjans de comunicació búlgars, la ministra de l’interior d’aquest país, Rumiana Batxvarova, va anunciar en una roda de premsa, aquest mateix cap de setmana que, entorn de 19.000 refugiats i immigrants, havien estat detinguts per les forces policials durant el 2016.

Els principals països d’origen d’aquests refugiats són, per aquest ordre, Iraq, Síria i Afganistan. Uns 4.600 van ser detinguts mentre intentaven entrar al país, mentre que uns cinc mil ho van ser quan intentaven sortir-ne, una xifra inferior a la de l’any anterior. Lògicament, el més amb més detencions va ser el mes d’agost, amb prop de tres mil, mentre que aquest darrer mes de desembre han estat tan sols de setanta.

D’altra banda, fonts governamentals han afirmat que van ser expulsades del país i retornades al d’origen, també durant el 2016, 1.410 persones. En aquest cas, les nacionalitats majoritàries també van ser la iraquiana i l’afganesa. Es dóna el fet, preocupant, que el nombre d’expulsats s’ha incrementat d’una manera notable si es compara amb les de l’any anterior.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s