Kristi Stassinopoulou, el folk grec d’avantguarda

Quan vaig començar a escriure aquest blog, Balcània, vaig deliberadament deixar de banda tot el que fes referència a Grècia, no pel fet que no ho considerés important, tot el contrari, sinó perquè tenia molt clar que era incapaç de donar-ne una visió amb un mínim de rigorositat. Ara bé, avui faig una excepció a aquesta norma que em vaig autoimposar, per presentar-vos Kristi Stassinopoulou.

Ara fa quatre anys, la vaig descobrir per casualitat, com acostuma a passar sempre amb els grans descobriments, amb el seu magnífic disc Greekadelia. Des de llavors l’he anat seguint sempre.

Cantant, lletrista i instrumentista nascuda a Atenes ha sabut recollir el so de la música tradicional del seu país per construir unes composicions absolutament modernes, sense que en cap moment es tingui la sensació que aquestes noves creacions siguin forçades ni artificials.

Als anyus vuitanta va formar part del grup Anipoforoi i als anys noranta va començar la seva carrera en solitari. No us perdeu el plaer d’escoltar-vos-la. A la seva página web (http://krististassinopoulou.com/) hi trobareu tota la inofrmació sobre la seva carrera, crítiques i els diversos discos que ha publicat.

Per aprofundir-hi, podeu llegir l’article següent, publicat a Osservatorio Balcani e Caucaso ara farà tot just dos anys: L’etnopunk di Kristi Stassinopoulou, signat per Gianluca Grossi.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s