Macedònia: s’han de repetir les eleccions a Tearce, a causa de diverses irregularitats

Aquest 25 de desembre, el col•legi electoral 2011 del municipi de Tearce, siutat al nord-oest de Macedònia, haurà de repetir les votacions, segons ha acordat la Comissió Electoral Central (DIK). Aquest acord ha estat pres per unanimitat, després d’acceptar el fet que les irregularitats denunciades en aquest col•legi, per part dels socialdemòcrates, poden haver influït en el resultat final de les eleccions. D’entrada, la denuncia va ser desestimada, però el recurs presentat sí que s’ha acceptat, finalment.

S’és conscient, doncs, que una repetició pot implicar un canvi en el repartiment d’escons en el parlament macedoni. En aquests moments, els conservadors de VMRO-DPMNE tenen adjudicats 51 escons, mentre que els socialdemòcrates de l’SDSM en tenen 49. Segons quins fossin els resultats es podria arribar a un empat a cinquanta escons, cosa que posaria molt difícil a Gruevski revalidar el càrrec, ja que amb la suma dels escons corresponents del seu únic possible aliat, la BDI albanesa, es queden a les portes de la majoria absoluta, amb seixanta escons.

No cal dir que la reacció de Gruevski, líder de VMRO-DPMNE, ha estat immediata i ha denunciat un complot que té com a objectiu “robar-los” la victòria guanyada a les urnes.

Aquests dies també s’ha especulat amb la possibilitat que s’haguessin de repetir les votacions en una altra població, a Gostivar, però de moment la DIK no s’ha pronunciat en aquest sentit.

 

One thought on “Macedònia: s’han de repetir les eleccions a Tearce, a causa de diverses irregularitats

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s