El govern d’Eslovàquia es blinda contra l’Islam

Aquesta setmana passada, el govern eslovac va aprovar una llei que té com a objectiu evitar que l’Islam aconsegueixi cap rang d’oficialitat i de reconeixement. Evidentment, el projecte de llei no estava plantejat en aquests termes. Els impulsors van destacar que el que pretenien era evitar que moviments religiosos o pseudoreligiosos poguessin obtenir fons públics. Ara bé, a ningú se li escapa que el veritable objectiu és blindar l’estat contr l’Islam.

L’ultradretà Partit Nacional Eslovac (SNS), per via del seu líder Andrej Danko, va presentar un projecte de llei segons els qual cap religió no pot obtenir cap subvenció per part de l’estat si no té, com a mínim, 50.000 seguidors. També queda vetat, així, cap tipus d’ensenyament en les escoles públiques. Aquesta llei islamòfoba va ser aprovada amb el vot favorable de més de dos terços dels diputats del parlament eslovac. Fins ara, n’hi havia prou amb 20.000 fidels per poder accedir a aquestes subvencions.

De fet, tot i les intenses campanyes contra l’Islam, el nombre de musulmans que viuen en aquest país centreeuropeu és molt migrat, tot just uns dos mil segons xifres oficials, o bé cinc mil segons la Fundació Islàmica d’Eslovàquia –d’un total de 5.400.000 habitants que té Eslovàquia-. Això vol dir que, amb l’aprovació d’aquesta llei, queda molt llunyà el moment en què s’hi puguin acollir. A més, tampoc no s’hi ha construït cap mesquita de manera estable, cosa lògica, pel reduït nombre de fidels.

Per aquest motiu és difícil d’entendre l’autèntica obsessió de bona part de la classe política d’aquest país, el govern del qual s’ha alineat reiteradament al costat dels governs hongarès i polonès contra la possibilitat d’acollir refugiats. Fins i tot, Robert Fico, el reelegit cap de govern, va arribar a afirmar, en l’inici de la crisi dels refugiats, que estava disposat a acollir-ne sempre que fossin, només, de religió cristiana. Ara fa mig any, va tornar a asseverar que a Eslovàquia no hi havia lloc per a l’Islam. El que crida més l’atenció és que Fico és el cap dels Socialdemòcrates -el principal partit governamental-, teòricament d’esquerres, que va guanyar de manera molt clara les últimes eleccions parlamentàries.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s