Manifestacions al sud-est de Bulgària contra l’arribada de refugiats

Lessovo és una petita localitat, de poc més de sis-cents habitants, del sud-est de Bulgària, a tocar de la frontera amb Turquia i no gaire lluny del camp de refugiats de Harmanli. Aquesta camp, precisament, ha estat notícia aquests darrers dies per la detenció de centenars de refugiats i immigrants per part de la policia, després que es produïssin uns violents incidents encara no aclarits. Lessovo pertany a l’oblast de Iambol, la ciutat més important del sud-est de Bulgària.

Després dels incidents de Harmanli, Lessovo és ara qui ha passat a ser el centre d’atenció per les mobilitzacions, impulsades per diferents grups d’extrema dreta, contra l’arribada de refugiats. El desencadenant de la protesta, que ja dura de fa uns dies, ha estat l’anunci de la instal•lació d’un camp provisional de rebuda d’immigrants. Fins i tot les autoritats municipals han legitimat aquestes accions amb el precedent de Harmanli.

Portaveus dels manifestants, per la seva banda, han argumentat, amb un to clarament islamòfob, que Bulgària es va alliberar de la “dominació islàmica” ara fa cent trenta-vuit anys, i que no pretenen tolerar la islamització del país. El text de les pancartes dels manifestants no es presta a cap mena de dubte sobre el significat de les accions: “No volem refugiats”.

A principis del mes de novembre, la policia búlgara ja va tancar temporalment el pas fronterer més proper a aquesta localitat. Llavors, tal com va passar també l’any 2014, es va acusar una quarantena de guàrdies fronterers de corrucpció i de tenir vincles amb màfies que s’aprofitaven dels refugiats.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s