Romania i Bulgària: els estats de la Unió Europea amb un percentatge més alt de pobresa, segons Eurostat

Romania i Bulgària són els dos països de la Unió Europea amb un percentatge més elevat de pobres i de persones amb risc d’exclusió social, segons les dades que apareixen en un estudi publicat per Eurostat, l’organisme estadístic dependent de la Unió Europea, relatives a l’any 2014. El percentatge global europeu és gairebé idèntic al del 2013.

Entorn del 40% de la població d’aquests països és pobra: el 40,2% a Romania i el 40,1% a Bulgària. Aquesta xifra contrasta amb el 24,1% de la població del conjunt de la UE, també escandalosa en un continent que es reivindica com el principal exponent de l’estat del benestar.

Els estats amb uns índexs més baixos són la República Txeca, on el percentatge davalla fins al 14,8%. Darrere seu vénen els Països Baixos (16,5%) i Suècia (16,9%). Les dades relatives a l’Estat espanyol tampoc no són gens falagueres, al voltant del 29%, unes dades molt similars a les de Croàcia. Eslovènia es manté en la franja bixa, amb el 20%.

L’únic aspecte relativament positiu d’aquestes dades és que si es comparen amb les de l’informe anterior, a Romania hi ha hagut una reducció percentual del 0,4%, unes xifres similars a les de Bulgària. On hi ha hagut un descens més important del nombre de pobres és a Polònia, on el percentatge es redueix un 5,8%, mentre que els estats on l’increment ha estat més elevat són Grècia, Espanya i Estònia, entre el 4 i el 8%, encara que les xifres absolutes de pobres d’aquests països encara són inferiors a les de Romania i Bulgària.

Eurostat també ha analitzat alguns estat que no formen part de la Unió Europea, entre els quals hi ha Sèrbia i Macedònia. Els resultats d’aquests dos estats encara són pitjors que els de Romania i Bulgària. En aquest cas se situen entre el 43,2 i el 43,3 %. No hi surten reflectides les dades d’Albània, Kosova, Bòsnia, Montenegro i Moldàvia.

En el següent enllaç podeu llegir l’informe complet, on s’analitzen detalladament diversos aspectes:

People at risk of poverty or social exclusion

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s