Segons l’Agència Europea de Medi Ambient, Sofia és la capital més contaminada d’Europa

Segons dades fetes públiques aquesta mateixa setmana per l’Agència Europea de Medi Ambient, Sofia és la capital d’estat amb uns índexs de contaminació més elevats, provocats sobretot pels fums dels vehicles, per les calefaccions i per una indústria amb molt poc control dels gasos que emet.

Diverses entitats ecologistes ja havien alertat feia temps de la insalubritat de l’aire de la capital, cosa que va fer que organismes vinculats a l’administració en fessin medicions. La conclusió a què han arribat els experts governamentals és que el parc de vehicles búlgar, molt antic, és el principal causant d’aquesta contaminació. En canvi, no han fet cap esment de la responsabilitat de la indústria. Bulgària és un estat on la reglamentació, i les sancions, sobre l’actiivitat contaminant de les indústries està molt poc desenvolupada. Els grups ecologistes, a diferència del govern, consideren que aquesta contaminació és, sobretot, deguda a la indústria i demanen que es posi fi a aquesta manca de legislació sobre aquest tema.

Des de fonts properes al ministeri de Sanitat, s’ha fet un càlcul segons el qual entre 14.000 i 18.000 persones moren cada any a tot Bulgària a causa, directament, de la contaminació atmosfèrica. L’OMS va presentar, també fa poc, unes dades més baixes. En aquest cas, el nombre de morts seria de 118 per cada 100.000 –per tant menor que la xifra esmentada antriorment-. Segons això, Bulgària només seria superada per Ucraïna i estaria per davant de Bielorrússia i Rússia, que la segueixen en aquest trist rànquing.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s