Europa reforça el control de la frontera entre Bulgària i Turquia

Des de dijous de la setmana passada, funciona un nou servei de vigilància de les fronteres entre Bulgària i Turquia, a la zona de Kapitan Andreevo. Aquest servei ha de coordinar, teòricament, la vigilància de les fronteres exteriors de la UE en aquesta àrea del Mediterrani i, també, els serveis de guardacostes, amb tot el que això implica, de tota la zona.

A partir d’ara, Frontex, l’agència de fronteres de la Unió Europea, s’encarrega directament d’aquest servei, cosa que fa que no sigui només Bulgària qui se n’ha d’encarregar, tal com passava fins ara. El cost de posar en marxa aquest nou servei és 320 milions d’euros, finançats íntegrament des d’Europa, i la decisió de tirar-lo endavant data de desembre de 2015. Cal recordar que es calcula que un milió i mig de persones van entrar a la Unió Europea entre gener i novembre de 2015, motiu pel qual es va decidir crear aquest nou servei, davant les queixes de les autoritats búlgares, que es consideraven desbordadesqui.

La inauguració va anar a càrrec del comissari de la Unió europea encarregat d’afers migratoris, el grec Dimitris Avramopoulos. Ell mateix va fer-ne el discurs inaugural on va assegurar que a partir d’ara es gestionaria de manera molt més eficaç el pas per les fronteres, cosa que ha de contribuir, segons Avramopoulos, a una Europa més segura.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s