Croàcia: pregàries públiques contra els avortaments davant d’hospitals

Quaranta dies per la vida és el nom amb què ha batejat un grup de catòlics antiavortistes una campanya d’oracions públiques davant dels hospitals on es practiquen avortaments.

La primera d’aquestes vetlles de pregària va tenir lloc fa pocs dies en un hospital de la ciutat de Vukovar, a l’est del país. L’objectiu, a banda d’intimidar la dona que ha decidit avortar, és, segons els organitzadors de l’acte, convèncer-la per tal que vegi com és d’important la vida i renunciï a l’avortament.

Aquestes accions han provocat una important polèmica a Croàcia, on s’han convertit en un dels temes estrella de la premsa aquests darrers dies, ja que es considera que a part de vulnerar el dret de les dones, s’han aconseguit dades da caràcter personal per tal de poder dur-les a terme. La policía està investigant les possibles filtracions de dades personals.

A Croàcia, la llei d’avortament vigent prové dè l’època de la Iugoslàvia socialista, que permet l’avortament fins a les deu setmanes d’embaràs. Cap govern croat l’ha modificat en aquests darrers vint-i.cinc anys.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s