La policia búlgara deté centenars de refugiats

Tal com comentàvem en el post d’ahir, la policia i l’exèrcit de Sèrbia han intensificat els controls fronterers amb Bulgària i Macedònia. Una de les conseqüències immediates que això ha comportat és que les autoritats búlgares també han augmentat el control i la pressió sobre els refugiats, tant a la frontera com a l’interior del país.

Fruit d’aquest augment del control policial ha estat l’elevat nombre de detencions de persones que intentaven travessar el país i entrar a territori serbi.

Segons informa Balkan Insight, com a mínim 162 persones van ser detingudes a la capital, Sofia, i 45 més quan intentaven travessar la frontera, més concretament prop dels passos fronterers de Bregovo i Kula. Les dades que facilitem són les aportades per BIRN, que és un mitjà que contrasta les informacions que ofereix. Els altres mitjans que hem consultat, sobretot búlgars, donen unes xifres sensiblement menors, però el fet més rellevant és que cap coincideix, dada prou significativa per ella mateixa. D’aquests detinguts, aproximadament dues terceres parts, en això sí que hi ha unanimitat, eren afganesos, pràcticament tota la resta pakistanesos i només dos iranians. Aquests són els països d’origen de la majoria de refugiats presents en aquests moments a Sèrbia.

Balkan Insight també afirma que segons fonts del Ministeri de l’Interior, també s’han detingut 157 persones que intentaven passar la frontera turco-búlgara, que també ha vist reforçat el control arran dels fets esdevinguts a Turquia aquestes darreres jornades. Cal recordar que el passat mes de maig, Bulgària i Turquia van signar un acord per facilitar l’extradició a Turquia de les persones que haguessin entrat il·legalment a Bulgària.

Al marge del control policial, diversos grups ultradretans continuen organtizant patrulles per tal de “caçar” immigrants. El més trist és que aquestes patrulles gaudeixen d’impunitat. Un exemple d’això és la sentència absolutòria, d’aquesta setmana mateix, de Petar Nizamov, que havia retingut tres immigrants prop de la frontera amb Turquia. Nizamov va justificar la seva actuació argumentant que lluitava contra el crim.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s