El govern serbi reforça el control a les fronteres amb Bulgària i Macedònia

El govern serbi ha decidit d’augmentar el control sobre les fronteres, particularment amb Macedònia i amb Bulgària. El tancament total dels accessos fronterers decretat pel govern hongarès, ara fa quinze dies, ha fet que el nombre de refugiats presents a Sèrbia s’hagi incrementat de manera substancial.

Hongria va decidir aplicar uns sitema de control de fronteres encara més estricte del que ha mantingut aquests darrers mesos. En el moment d’anunciar aquesta mesura va retornar immediatament 870 persones a Sèrbia i va anunciar la intenció de retornar-ne més, uns quants milers, que hi havien entrat via Sèrbia. En aquests moments, el nombre d’efectius policials que controlen les fronteres d’Hongria s’ha incrementat en 6.000, en relació amb els d’abans d’aquesta mesura.

No hi ha xifres exactes del nombre de refugiats actualment presents a Sèrbia. Varia de manera notable segons el mitjà consultat, i oscil·la entre els 1.500 i els 3.000. Sí que hi ha unanimitat que la majoria d’aquests refugiats provenen sobretot de l’Afganistan, un 80%, i en menor mesura de Síria i del Pakistan.

Per tal d’evitar que l’allau es pugui escapar de les mans, el ministre de l’interior, el qüestionat Nebojsa Stefanovic, ha decretat que la policia i l’exèrcit incrementin les patrulles en els punts fronterers per on es té constància que entren refugiats. També ha volgut deixar molt clar que Sèrbia no permetrà una arribada massiva de refugiats.

El cap de govern, Aleksander Vucic, també ha volgut alertar la població dels riscos que comporta aquesta arribada, així com dels perills del terrorisme i de la inestabilitat a la propera Turquia. Tot i això, ha confirmat que Sèrbia no té la intenció de construir cap mur per tancar a pany i forrellat les seves fronteres.

Per la seva banda, el govern búlgar també ha intensificat els controls a les fronteres. La constant arribada de refugiats i la possibilitat que fugitius de les repressió del govern turc vulguin entrar-hi, ha fet que el govern del conservador Boiko Borissov hagi augmentat, també, les dotacions destinades a controlar els passos fronterers. A més, segueix donant carta blanca als grups de caire ultradretà, dedicats a perseguir i capturar refugiats i immigrants, que continuen actuant en el seu territori.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s