La majoria dels búlgars vol romandre a la Unió Europea

Una de les conseqüències immediates del resultat del referèdum que va tenir lloc a la Gran Bretanya sobre la continuïtat d’aquest estat a la Unió Europea ha estat la de promoure el debat sobre els avantatges de romandre a la Unió en diversos països.

Diversos partits d’extrema dreta van proposar, immediatament després de saber-se’n els resultats, de fer-ne de similars en els seus país, tal com va demanar Marine Le Pen a l’Estat francès o Geert Wilders a Holanda. També s’ha especulat amb el fet que Suècia també pugui fer un referèndum o, ara fa pocs dies, el president txec, Milos Zeman, també va manifestar que no estaria malament de fer un referèndum d’aquestes caracterítstiques a Txèquia.

El que és evident és que la popularitat de la UE està sota mínims i cada vegada, sobretot entre les classes populars, més persones no tenen gens clar que sigui un projecte que afavoreixi els seus interessos.

Per contrastar aquesta sensació, s’ha recorregut a la demoscòpia per tal de conèixer el grau de simpaties que desperta la Unió Europea. Gallup International va fer públics els resultats d’una enquesta feta a Bulgària, divulgats per diversos mitjans, segons la qual, el percentatge de suports a mantenir-se a la Unió Europea seria, en aquests moments, del 61%, un dels més elevats d’Europa. Segons la mateixa enquesta, el 20% votaria a favor de marxar-ne, mentre que hi hauria un 19% d’indecisos.

Una altra dada, també molt rellevant i gens menyspreable, és que aquest suport era del 82% tan sols fa mig any, a mitjan desembre, quan es va fer una enquesta semblant. La diferència entre una enquesta i l’altra és més que notable. Llavors, en l’enquesta feta en catorze estats membres de la UE, Bulgària era el segon país més entusiasta només superat per Romania, on el 85% haurien votat romandre-hi. En aquesta enquesta, el 54% dels ciutadans britànics ja manifestaven la seva negativa a continuar-hi. Als Països Baixos, Suècia i Dinamarca els percentatges contraris a mantenir-se a la UE també eren molt importants, tot i que no majoritaris.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s