Berat (Albània), 1916

Berat és una de les ciutats d’Albània més interessants en tots els sentits. És coneguda arreu per la seva particular bellesa, que va fer que el ceu centre històric fos declarat Patrimoni de la Humanitat l’any 2008. Ha estat anomenada diverses vegades com la Ciutat de les mil finestres, per la curiosa imatge que ofereix quan s’és a punt d’arribar-hi. Té actualment, uns cinquanta mil habitants i està situada al centre del país, més aviat cap al sud, no gaire lluny de Girokaster, una altra ciutat particularment bella. Va ser des del segle XIX una de les ciutats albaneses més importants.

En aquest vídeo podeu veure imatges, no gaire nítides, d’aquesta ciutat ara fa tot just un segle, de l’any 1916. Llavors, Albània feia només quatre anys que havia proclamat la independència i l’estat estava, literalment, en construcció.

Les imatges ens mostren escenes de la vida tradicional, de la vida al carrer, dels tallers artesans, de les mesquites, d’una població que encara lluïs els vestits tradicionals… Tot un document! El podeu veure en l’enllaç següent:

.

Film i vjetër, i xhiruar në Berat më 1916

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s