La Voivodina té nou govern

Aquesta setmana mateix s’ha fet públic que la província de la Voivodina ja té nou govern. Tal com s’havia anunciat feia dies, l’encapçala Igor Mirovic, del Partit Progressista Serbi (SNS). És la primera vegada que aquest partit lidera un govern en aquest territori, amb unes característiques tan especials.

Aquest dilluns, 20 de juny, Mirovic va aconseguir el suport, folgat, de 81 dels 118 membres de l’Assemblea provincial. Només s’hi van oposar 29 diputats. Alhora que es triava el nou cap de govern també es donava el vistiplau al seu nou gabinet, format per 12 ministeris. Tot i que els progressistes tenen una clara majoria en aquesta cambra, van buscar aliances per tal de tenir un govern més estable i, sobretot, tenir més legitimitat enfront de les minories, molt importants a la Voivodina.

Per aqusest motiu, els progressistes, un cop fetes les eleccions provincials, i també en el conjunt de l’estat serbi, van anunciar que el partit de la minoria hongaresa, l’Aliança dels Hongaresos de la Voivodina (SVM), era el seu soci preferent. Això s’ha confirmat amb la formació d’aquest nou govern, on participen amb un ministre. De la mateixa manera, els progressistes han continuat prioritzant l’aliança amb el socialistes, tal com va passar en la darrera legislatura en el parlament serbi, on els socialistes van formar govern amb els progressistes. També formen part del nou govern, amb un ministre cadascun, el Moviment dels Socialistes i el Partit Socialdemòcrata de Sèrbia.

Tal com ja s’havia avançat la setmana passada, el nou president de la cambra serà István Pástzor, del partit hongarès, que ja va ostentar aquest càrrec durant la legislatura anterior, en aquest cas amb el suport dels demòcrates, ara a l’oposició.

En les darreres eleccions a l’Assemblea de la Voivodina, el Partit Progressista va vèncer clarament, ja que va obtenir 63 escons, que li donen la majoria absoluta. El Partit Socialista, per la seva banda, va obtenir 12 diputats, i l’Aliança dels Hongaresos, 7.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s