El govern hongarès anuncia un altre mur, ara entre Hongria i Romania

El ministre hongarès d’Afers estrangers, Peter Szijjarto, va anunciar fa unes setmanes la construcció d’un altre mur a Europa (són ja incomptables), ara entre Hongria i Romania. Poc després, el ministre de l’Interior, Sándor Pintér, va confirmar aquestes intencions. Aquest mur serà, si es construeix, el primer entre dos estats membres de la Unió Europea, cosa que constata l’absolut fracàs del projecte europeu tal com ha estat dissenyat fins ara.

Aquesta proposta té l’objectiu, segons aquest ministre, d’evitar que Romania es converteixi en la nova via d’entrada d’immigrants a Hongria. El ministre de l’Interior va anunciar també la mobilització de 1.500 soldats, que hauran de fer tasques de control de les fronteres, poc després d’anunciar l’Estat de crisi.

També ha anunciat la intenció de construir-lo en territori hongarès per tal d’evitar possibles problemes diplomàtics amb l’estat veí. Tot i això, el govern romanès ja ha fet arribar les seves queixes al govern hongarès per aquest projecte, ja que el considera una flagrant violació dels valors fundacionals de la Unió Europea.

Ja fa uns mesos, el govern hongarès va aixecar un mur que separava aquest país de Sèrbia, per tal d’evitar l’arribada masiva d’immigrants i refugiats procedents de l’Orient Mitjà i l’Àsia Central. La construcció d’aquest mur va ser molt criticada per la resta d’estats europeus i es va condemnar el caràceter xenòfob del govern hongarès. Pocs mesos després, però, la majoria de governs europeus han optat per polítiques similars a la del govern Orban.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s