Signat un acord de cooperació militar entre Sèrbia i Rússia

Segons informa Sputnik News, dijous passat, l’agregat militar de Rússia a Sèrbia, Andrei Kindiàkov, i el ministre serbi de defensa, Milan Konjikovac, van signar un acord bilateral de cooperació militar entre tots dos estats.

En la conferència de premsa feta després de la signatura de l’acord, Konjikovac va aprofitar per agrair el reiterat suport de Rússia en la defensa de la integritat territorial de Sèrbia, i de la seva sobirania, en referència explícita a la qüestió de Kosova. Tot i això també va recalcar la no-alineació de Sèrbia, i el seu interès de mantenir bones relacions amb tots els estats en un clima de respecte mutu. Un exemple d’això és l’actitud mantinguda durant tots aquests mesos, per Sèrbia, en relació amb el conflicte d’Ucraïna, on ha evitat posicionar-se a favor de les tesis de Putin i ha apel·lat a una sortida negociada al conflicte, basada en la defensa de la integritat territorial ucraïnesa.

Poques hores després, es va tornar a visulaitzar la bona relació entre tots dos estats, Rússia i Sèrbia, amb una reunió d’alt nivell, a Belgrad, entre el primer ministre serbi, Vucic, i l’ambaixador rus, Alexànder Txepurin.

Aquest acord, segons Sputnik News, implica relacions d’alt nivell, com per exemple una estada del Cap d’Estat Major de les forces armades sèrbies, Ljubisa Dikovic, a Rússia.

D’altra banda, Rússia continua criticant amb duresa les intencions de l’OTAN d’incorporar Montenegro en la seva aliança militar. Divendres passat mateix, la portaveu del ministeri d’afers estrangers de Rússia, Maria Zakharova, va reiterar l’oposició de Rússia a aquest ingrés, i va insisitir en la falta de suport popular d’aquesta iniciativa.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s