Prohibició de l’ús del burca en diverses ciutats de Bulgària

Pazardjk és el nom d’una petita i tranquil•la ciutat del sud-est de Bulgària que aquests dies ha saltat als mitjans de comunicació en anunciar-se que ha prohibit totalment el burca en els espais públics. De fet, ha estat la primera ciutat búlgara que ha aprovat una mesura d’aquest tipus, però és especialment important perquè és el preludi de tot un debat que tindrà lloc al parlament, on es discutirà si es prohibeix el seu ús a tot el país.

Les autoritats municipals han aprovat, aquest 26 d’abril, un canvi en les ordenances d’aquesta localitat arran d’una petició de la formació nacionalista Front Nacional per a la Salvbació Nacional, una de les integrants de la coalició Front Patriòtic. Aquesta proposta va comptar amb el suport de la immensa majoria dels regidors, ja que 39 dels 41 que conformen el consistori hi van votar a favor.

La nova ordenanaça impedeix de portar el burca en dependències públiques, escoles, parcs, jardins i transports públics. Qui incompleixi aquesta normativa serà multat.

El principal argument esgrimit pels promotors d’aquesta modificació de les ordenances és l’apel•lació a garantir la seguretat ciutadana.

L’alcalde, Todor Popov, militant del governant GERB, va presentar també una proposta en una línia similar però més moderada, ja que només en preveia la prohibició en les dependències públiques, però finalment va retirar la proposta i va donar suport a la del Front Nacional.

Un barri d’aquesta ciutat, Iztok, poblat bàsicament per roms musulmans, s’ha convertit, segons els promotors d’aquesta modificació de les ordenances en un bastió de grups salafistes, entre els quals hi ha el liderat per l’imam Ahmed Moussa.

Dos dies després, la ciutat d’Stara Zagora va aprovar una mesura similar. En aquest cas, la proposta provenia de la formació conservadora GERB, que governa també en el conjunt del país. En aquesta ciutat també s’han prohibit els actes de tipus religiós que es consideri que poden alterar el normal desenvolupament de la vida ciutadana. A Stara Zagora només van votar en contra els dos regidors pertanyents al partit de la minoríi turca.

D’aquí a uns dies, el parlament búlgar, a instàncies del Front Patriòtic, per via del seu líder Krassimir Karakatxanov, debatrà l’aprovació d’una llei que vagi en la mateixa línia.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s