La UEFA admet Kosova com a membre

Aquest matí mateix, la UEFA ha admès Kosova com a membre. Aquesta decisió s’ha pres després d’una ajustada votació on la proposta d’admissió ha obtingut 28 vots favorables, mentre que 24 vots han estat contraris a aquesta admissió. D’aquesta manera, Kosova es converteix en el 55è membre d’aquest organisme.

La votació -en el marc 40è congrés de la UEFA, que té lloc a Budapest- ha tingut lloc a porta tancada i calia només la majoria simple dels vots perquè pogués tirar endavant.

No cal dir que l’oposició més gran ha vingut de part de la federació sèrbia, que ha alertat del perill que diverses seleccions puguin ser reconegudes com a membres de la UEFA, tot i no tenir un reconeixement unànime per part de tots els estats de l’ONU. A més, ha insistit que cal separar política i esport.

D’aquí a una setmana, la FIFA haurà de prendre la decisió de si admet Kosova, i també Gibraltar, com a membre de ple dret. En aquests moments, els clubs kosovars i la selecció gaudeixen d’un cert reconeixement, que els ha permès de disputar alguns partits de caire no oficial.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s