OZBG, els feixistes que organitzen patrulles a Bulgària per “caçar” refugiats i immigrants

L’arribada de refugiats i immigrants a Bulgària és molt menys nombrosa que la que arriba a Macedònia i a Sèrbia. Això, però, no ha estat impediment perquè hagin sorgit grups de caràcter ultradretà i violent que els persegueixin.

Fa poques setmanes, va fer córrer molta tinta el cas del jove Dinko Valev, que va aparèixer en alguns mitjans de comunicació públics vantant-se d’haver capturat diversos immigrants i refugiats, i d’haver-los lliurat a la policia. El fet que algun d’aquests mitjans tractés aquest jove com un heroi va provocar la indignació i la protesta de diversos col•lectius de periodistes.

Poc temps després, es va crear una organització amb l’objectiu d’organitzar patrulles per vigilar les fronteres i boscos de Bulgària, i “caçar”, literalment, refugiats i immigrants, en la mateixa línia de Valev. Aquest grup és l’Organització per la Protecció dels Ciutadans Búlgars (OZBG), que, lamentablement, ha experimentat un ràpid creixement.

No s’amaguen de les seves accions, tot el contrari, com per exemple d’haver capturar fa pocs dies un grup de 23 afganesos. El més preocupant, però, és que la policia de fronteres els va felicitar per aquesta acció, tot i reconèixer que el grup de persones capturades, entre les quals hi havia dones i nens, era totalment pacífic.

Denuncien, des d’OZBG, que alguns policies fronterers poden estar involucrats en el tràfic de persones, però evidentment la seva crítica no va en la línia de denunciar la seva manca d’escrúpols, sinó de destacar que la seva actitud permet l’entrada a Bulgària de persones que consideren indesitjables. Per tant, per a ells, aquests suposats traficants no són uns delinqüents, sinó uns traïdors a la pàtria.

Aquesta organització està particularment preocupada per la presència de gitanos, la islamització global i la situació econòmica de Bulgària. Consideren que s’ha de salvar la pàtria de l’arribada d’estrangers i es mostren disposats a eradicar a aquestes “bèsties”, tal com diuen, en defensa del bé nacional. Han fet diverses crides a tots els patriotes i a totes les organtizacions patriòtiques a sumar-s’hi.

Segons proclamen ells mateixos, OZBG és una organtizació de joves, i sense ànim de lucre, que s’agrupen al voltant de les idees de progrés econòmic, social i moral de Bulgària, i que volen salvar Bulgària en aquests moments de decadència econòmica i espirtitual. Critiquen les institucions estatals per no fer la feina que els pertoca. Evidentment, com tots els grups d’extrema dreta apel•len al patriotisme i a la responsabilitat que senten envers la nació enfront de tots aquells que volen esclafar l’esperit nacional búlgar.

Rebutgen totes les influències externes, i particularment tot el que representen els EUA i Turquia. En canvi, manifesten la seva solidaritat amb Rússia, tal com ha fet sempre el gran partit de l’extrema dreta búlgara, Ataka, liderat per Volen Siderov.

One thought on “OZBG, els feixistes que organitzen patrulles a Bulgària per “caçar” refugiats i immigrants

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s