Inundacions al centre de Sèrbia

Dos anys després de les greus inundacions que van afectar bona part dels Balcans, aquesta semana les fortes pluges han tornat a provocar importants estralls i danys materials a Sèrbia.

El govern ha decretat l’estat d’emergència en tretze municipalitats (administracions més extenses que els nostres municipis, que agrupen diverses localitats) i en tres ciutats. La zona més afectada ha estat la del centre, Sanjak i centre-sud del país, amb l’epicentre a Kraljevo.

Les pluges han provocat aiguats que han anegat molts camps de conreu, carrers, i les destrosses de prop d’un miler d’habitatges. Segons el ministre de l’interior s’han evacuat prop de dues-centes persones. Les inundacions també han provocat importants destrosses en les vies de comunicació, amb talls de carreteres, i també problemes en el subministrament elèctric i d’aigua.

Totes les previsions meteorològiques preveuen que les pluges es mantindran durant tota la setmana. Tot i això hi ha una tendència al desplaçament d’aquestes tempestes cap al sud, cap a Kosova. Fa dos dies la situació a Sèrbia era més greu, ja que les municipalitats en estat d’emergència eren quinze.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s