El Vaticà continua fent costat al govern serbi, pel que fa a Kosova

El Vaticà és un dels pocs estats europeus que fan costat a Sèrbia en el contenciós de Kosova. Francesc I ha reiterat més d’una vegada la negativa de la Santa Seu a reconèixer la independència unilateral d’aquest territori.

Aquesta setmana passada, el cap de govern serbi, Alexàner Vucic, va protagonitzar una càlida benvinguda a Luciano Suriani, el nunci apostòlic a Sèrbia. El cap de govern va voler agrair personalment el posicionament favorable del Vaticà a les tesis sèrbies.

Fa poc temps, el mes de setembre passat, el Papa es va refermar en l’actitud de no reconèixer la independència kosovar durant la visita que va fer el president serbi, Tomislav Nikolic, al Vaticà.

No només això, sinó que també, posteriorment, ha fet costat a la negativa de Sèrbia a la possibilitat que Kosova fos reconeguda per la UNESCO, tal com va fer també l’Estat espanyol. Va justificar aquesta actitud amb l’argument de la persecució que hi pateix l’església cristiana ortodoxa, de la qual també és víctima, segons les paraules papals, la comunitat catòlica.

Els punts d’acord no acaben aquí. En la darrera entrevista que van tenir tots dos mandataris també van acordar crear una comissió conjunta entre les dues esglésies, la catòlica i l’ortodoxa sèrbia, per tal d’estudiar la controvertida figura del cadernal Stepinac, que va col·laborar amb els feixistes ústaixes durant la Segona Guerra Mundial, quan van constituir l’estat independent croat, culpable de la persecució i mort de centenars de milers de serbis i jueus.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s