Una televisió búlgara presenta com a heroi un jove que va perseguir i capturar refugiats

El 10 de febrer, en un programa matinal de BTV, es va emetre un reportatge sobre Dinko Valev, un jove de la ciutat de Iambol l’únic mèrit del qual és la sinistra fita d’haver capturat una vintena d’immigrants i refugiats en zones properes a la seva ciutat.

Aquest personatge va ser presentat com un heroi en la televisió búlgara de més audiència, on va poder explicar amb tota impunitat les seves vergonyoses gestes, tot justificant-les amb tots els tòpics que vinculen la immigració amb robatoris i inseguretat. Sense cap mena de rubor va explicar com els va colpejar i capturar. Entre les víctimes hi havia també tres dones i un nen.

També comenta com va decidir de fer aquestes accions, després de considerar que les autoritats no feien res per “evitar la presència” d’aquestes persones. Finalment va lliurar aquestes persones a la policia. Diversos mitjans digitals s’han fet ressò d’aquests fets. Tristament, molts el lloen i el posen com a exemple de lluita contra la “invasió” musulmana.

El 22 de febrer mateix, l’Associació de Periodistes Europeus va fer arribar una carta a la direcció d’aquesta emissora on denunciava el tractament amb què s’havien presentat els fets. Critica l’enaltiment de la violència física, les amenaces de mort i l’ús d’un llenguatge de l’odi. Podeu llegir la carta sencera en el següent enllaç d’OBC.

És lamentable que els mitjans de comunicació es prestin a col·laborar en campanyes que fomenten l’odim, i que l’atiïn.

One thought on “Una televisió búlgara presenta com a heroi un jove que va perseguir i capturar refugiats

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s