El govern búlgar supera una moció de censura

Aquesta setmana passada, l’oposició va presentar la primera moció de censura contra el govern conservador de Boiko Boríssov. El principal argument de l’oposició per justificar aquesta moció era el caos i desgvell en la política sanitària del govern.

La moció va comptar només amb el suport dels dos principals partits de l’oposició, el Partit Socialista (BSP), el Moviment pels Drets i les Llibertats (DPS), el principal partit de la minoria turca, i dos diputats no adscrits a cap grup (Georgy Kadiev i Velizar Enchev). Això va fer que només aconseguís 80 vots, pocs més dels 69 diputats que van signar el document per sol•licitar-la. Perquè tirés endavant calia com a mínim el suport de 121 diputats. En el parlament búlgar hi ha un total de 240 diputats.

Per la seva banda, 130 parlamentaris van votar a favor del govern, els dos partits que el conformen (GERB i la coalició Bloc Reformista) i els dos partits que, tot i no formar part del govern, li donen suport, el Front Patriòtic (PF) i l’Alternativa pel Renaixement Búlgar (ABV), escindits del socialistes.

El fet que el cap del govern, Boiko Boríssov, no fos ni tan sols present en el debat ni en la votació demostra la poca importància, i el menyspreu, que li concedia.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s