Visita virtual a l’edifici del Parlament de Romania, la Casa del Poble de Ceausescu

L’edifici del Parlament, conegut encara per molta gent com Palau del Poble, és un dels edificis més singulars. En molts documents és catalogat com a segon edifici més gran del món, després del Pentàgon, i, sens dubte, és l’edifici més impressionant que ostatja un parlament.

Va ser construït entre els anys 1984 i 1989 al centre de Bucarest, i va ser una de les darreres obres que va encarregar Ceausescu. De fet, Ceausescu va ser enderrocat poc després, el Nadal d’aquell mateix any. En la seva construcció hi van treballar unes cent mil persones i ocupa una superficie de 365.000 metres quadrats.

Ceausescu era un gran amant del luxe. És coneguda l’anècdota que explica que, quan van visitar oficialment París, van endur-se de l’hotel bona part dels objectes de decoració que hi havia a l’habitació. Ceausescu va voler sempre la construcció d’un gran edifici en honor seu.

Per construir-lo, es va enderrocar una part important del centre de la ciutat. A aquest autèntic palau s’hi accedeix per una impressionant avinguda, coneguda llavors, l’any 1989, amb el nom d’Avinguda de la Victòria Socialista. Ceausescu pretenia que esdevingués el centre de la vida política de Romania.

Des d’ara, aquest edifici es pot visitar de manera virtual, en el web del Parlament. Hi podeu accedir si cliqueu aquí.

També en podeu veure imatges en el següent vídeo:

TOUR OF CEAUSESCU’S PALACE IN BUCHAREST, ROMANIA

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s