El primer ministre de Montenegro, nomenat Criminal de l’Any

L’organisme independent OCCRP (Organized Crime and Corruption Reporting Project) ha atorgat el premi de Persona de l’Any al cap de govern montenegrí, Milo Djukanovic, per la seva tasca en promoció de la delinqüència i de la corrupció.

S’ha valorat la seva feina a l’hora de crear, durant trenta anys, un ambient opressiu i una economia ofegada per la corrupció i el blanqueig de diners, malgrat que es presenti ell mateix com un polític modern, progressista i prooccidental.

Segons el director d’aquesta entitat, Drew sullivan, ningú dirigeix un estat, tret de Vladímir Putin, que depengui tant de la corrupció, el crim organitzat i els negocis bruts.

La decisió l’ha pres un grup de cinquanta periodistes especialitzats. Els anys anteriors havien guanyat aquest premi estadistes com Vladímir Putin, el president de l’Azerbaidjan, Ilham Alíev o el Parlament romanès. El cap de govern de Macedònia, Nikola Gruevski, va ser el tercer candidat més votat, després d’Ilham Alíev.

Cal recordar que Montenegro ha viscut fortes mobilitzacions contra Djukanovic aquesta darrera tardor. Se l’acusava de corrupció, autoritarisme i de frau electoral. Per aquest motiu, se’n demanava la dimissió i la convocatòria d’eleccions anticipades. Djukanovic, ja sigui com a president o com a primer minsitre, ha monopolitzat el poder a Montenegro des d’abans de la dissolució de Iugoslàvia.

L’OCCRP és una entitat fundada l’any 2006 que agrupa diversos periodistes que investiguen sobre la corrupció i el crim organtizat. El seu àmbit de treball i d’investigació és l’Europa Oriental, el Caucas i l’Àsia central.

Aquesta informació prové de l’article esmentant a l’inici d el’entrada.

 

2 thoughts on “El primer ministre de Montenegro, nomenat Criminal de l’Any

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s