El govern serbi vol comprar el port de Bar, a Montenegro

El passat mes de novembre, el cap de govern serbi, Alexànder Vucic, ja va fer públic l’interès del seu gabinet d’adquirir aquest port de l’Adriàtic. Diversos mitjans es van fer ressò d’aquesta oferta després que Vucic s’entrevistés amb el primer ministre montenegrí, el qüestionat Milo Djukanovic, i que aquest confirmés que el seu govern no hi tenia res en contra.

Aquesta setmana mateix, Vucic ha tornat a manifestar l’interès del govern a fer aquesta adquisició, ja sigui en solitari, o bé en col•laboració amb d’altres socis. S’ha especulat, també, molt amb l’interès de la Xina, que darrerament ha fet fortes inversions en aquest petit país balcànic, sobretot després que les relacions entre Montenegro i Rússia s’han enrarit notablement.

Sèrbia és un estat que no té sortida al mar. Des de fa temps, intenta aconseguir una sortida que li permeti facilitar les seves exportacions i d’aquesta manera ajudar a la reindustrialització del país.

Les intencions del govern són materialitzar aquesta compra aquest any 2016, i seria la primera adquisició d’aquesta magnitud des de fa anys. Ja va intentar comprar aquest port l’any 2010, però finalment no va ser possible.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s