Hongaresos solidaris amb els refugiats

Entre les imatges més tristes d’aquest estiu hi ha les protagontizades per les autoritats hongareses, que han impedit repetidament l’entrada dels refugiats procedents de l’Orient Mitjà, l’Àsia Central i el Nord d’Àfrica que volien arribar a Europa, i que quan ho van permetre, els van humiliar i vexar, de manera ostentosa, els van tancar en camps i estacions, i van ser colpejats per les forces repressores.

Aquesta actitud no ha canviat gens, sinó tot el contrari. El govern ha decidit tancat del tot les fronteres i actuar contra totes aquelles persones “il3legals” que trobi en el seu territori.

Evidentment, aquesta ha estat l’actitud del govern, i dels seus partidaris, també majoritàriament de l’església…. Ara bé, també hi ha hagut clares mostres de suport i de solidaritat per part de la població, que s’ha mobilitzat per tal de donar-los allò que necessitaven.

Us presentem un vídeo, elaborat per Mar Kékesi, que explica la tasca d’una de les associacions que van solidaritzar-se amb els refugiats, malgrat el vergonyós paper del seu govern, i que demostren que l’actitud de bona part de la població era, i és, molt llunyana de la del govern .

Volunteers on The Rise és el nom del vídeo que podeu trobar en el següent enllaç:

Volunteers on The Rise

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s