Victor Ponta, cap de govern romanès, supera una moció de censura

La moció de censura que va presentar el Partit Nacional Liberal–Partit Liberal Demòcrata, aquest dimarts passat, no va prosperar i va ser desestimada, ja que no va aconseguir el mínim de suports que calia perquè pogués tirar endavant. Calia que obtingués un suport mínim de 278 vots, i es va quedar amb tan sols 207, per tant lluny de la majoria necessària.

Entre els grups que els van donar suport en la votació hi havia el de la minoría hongaresa, la UDMR (Unió Democràtica d’Hongaresos de Romania), que tot i votar-la va ser molt crític amb els liberals, ja que segons ells la moció hauria d’anar adreçada contra tot el govern i no només contra una persona. Tot i aquest vot, creuen que la moció de censura no tindrà cap més repercussió en el futur polític del país.

Els liberals, per donar més força a la moció, també van convocar un a protesta davant del parlament contra el cap de govern. El seguiment que va tenir la convocatòria va ser relativament escàs, ja que només hi van assistir poc més d’un miler de persones, segons els mitjans més afins al govern, o unes cinc mil, segons les fonts més properes a l’oposició.

Aquesta moció de censura té el seu origen en l’anunci que Ponta serà jutjat per diversos delictes, cosa que va ser anunciada per l’Oficina Anticorrupció de Romania (ADN), per 17 càrrecs de falsificació de documents, complicitat en evasió fiscal, malversació de fons públics i blanquejament de diners. Les primeres acusacions contra Ponta van aparèixer ara fa tres mesos, cosa que ja va provocar que aquest mes de juliol Ponta dimitís el càrrec que tenia en el PSD, el principal partit de la coalició governamental.

Podeu trobar més informació sobre aquesta acusació a l’entrada:
https://balcaniablog.wordpress.com/2015/09/22/victor-ponta-el-cap-de-govern-romanes-sera-jutjat-per-corrupcio/

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s