Combatents d’Estat Islàmic originaris dels Balcans promouen accions a la regió

Aquesta setmana, just abans de la visita del Papa a Sarajevo, s’ha difós un vídeo per les xarxes socials on apareixen diversos membres d’Estat Islàmic, originaris dels Balcans, apel•lant a lluitar contra els infidels, tant a l’Orient Mitjà com en els mateixos països balcànics.

Entre els islamistes que hi intervenen n’hi ha dos que es presenten com a Salahudin al-Bosni i Abu Maryam al-Albani.

En el vídeo, d’uns quatre minuts de durada, s’anima els musulmans a sortir de la foscor i a veure la llum, a marxar a l’Orient Mitjà a afegir-se a les files de Daesh. Es proposen, però, alternatives de “lluita” a aquelles persones que no vulguin fer aquest pas. .

Es proposen coses com enverinar l’aigua, el menjar i la beguda, posar bombes sota els cotxes dels infidels, a les cases o simplement matar-los. Literalment es diu que se’ls mati on sigui, a Bòsnia, a Sèrbia o al Sandjak, i que cal cal confiar en Déu, que donarà forces per fer-ho.

S’ha publicat a la pàgina bosniana vijestiummeta.com, considerada com a portaveu dels islamistes més radicals de Bòsnia.

A Bòsnia, en aquests moments, hi ha polèmica per la detenció d’una trentena de persones, arran de l’atemptat fa poc mes d’un mes, a la ciutat d’Zvornik, a la República Serpska. Els partits bosníacs han acusat el govern de la Serpska d’aprofitar l’atemptat per tal de procedir a la detenció indiscriminada de musulmans.  Segons fonts del servei d’intel·ligència de Bòsnia hi ha uns tres-cents combatents a l’Orient Mitjà, però, segons les mateixes fonts, unes tres mil persones poden tenir alguna mena de vincle amb Estat Islàmic.

Sens dubte, el país balcànic que ha fornit més combatents és Albània. Es considera que, pel cap baix, unes sis-centes persones nascudes a Albània estan lluitant a Síria o a l’Irak.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s