El búnquer secret de Tito, a Konjic

A principis de la dècada de 1950, Josip Broz Tito va ordenar la construcció d’un búnquer secret que salvaguardés la classe dirigent del país en cas d’un atac nuclear. Està situat a una profunditat d’uns 270 m sota terra, prop de la ciutat bosniana de Konjic, a uns cinquanta quilòmetres de Sarajevo. La construcció del búnquer es va allargar durant 26 anys, i no van finalitzar les obres fins l’any 1979, poc abans de la mort de Tito.

El búnquer, també conegut com a ARK D-0, està preparat perquè hi puguin viure i treballar unes 350 persones durant sis mesos sense cap dependència exterior.

Va ser una de les infraestructures més cares de l’antiga Iugoslàvia, ja que estava dissenyat per poder resisitir un atac nuclear d’una magntiud molt superior a la que va patir Hiroshima. Està proveït de sistemes d’aire condicionat, cisternes d’aigua, generadors d’energia.En el seu interior, laberíntic, hi ha oficines, zones residencials, sales de conferències…

Des de fa poc s’ha reconvertit per tal que es pugui visitar. També s’ha convertit en la seu d’una Biennal d’Art Contemorani, que aquest any precisament s’inaugura el dia 24 d’abril.

En el següent enllaç en podreu veure imatges:

Le bunker secret de Tito, en Bosnie !

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s