Estrena a Belgrad d’una versió serboalbanesa de Romeu i Julieta

Diumenge passat es va estrenar una nova versió de Romeu i Julieta al Teatre Nacional de Belgrad. Aquesta versió del clàssic de Shakespeare ha estat posada en escena pel director serbi Miki Manojlovic, i presenta la particularitat que està protagonitzada per actors serbis i albanesos.

Un dels objectius d’aquesta versió, segons el director, és ajudar a la reconciliació i al diàleg entre tots dos pobles per via de l’art.

El paper de Romeu, i la família dels Montagú, l’interpreta un actor albanès, mentre que el paper de Julieta, i la família Capulet, l’interpreta una actriu sèrbia.

El coproductor d’aquest espectacle, l’albanès Jeton Neziraj, va arribar a afirmar que aquest drama marca el final simbòlic del conflicte entre tots dos pobles . A més, queda demostrat, segons ell, que serbis i albanesos poden treballar conjuntament.

Aquesta obra es representarà al Teatre Nacional de Prístina el mes vinent.

És evident que accions d’aquest tipus poden ajudar molt més a la reconciliació que no pas esdeveniments patètics i tristos com els que es van esdevenir en el partit de futbol entre les seleccions sèrbia i albanesa, ara ja fa uns mesos, que van acabar amb la suspensió del partit.

2 thoughts on “Estrena a Belgrad d’una versió serboalbanesa de Romeu i Julieta

  1. britishsteel87 20 Abril 2015 / 6:52 AM

    Es necessiten potenciar aquest tipus d’iniciatives de reconciliació i enteniment entre pobles. Encara que a molts no ens agradi, crec que el trencament territorial és un fet consumat i cal arrodonir-lo amb dignitat, creant lligams que deixin els dos pobles com a veïns i no com a enemics. Se sap si ha tingut èxit de públic?

    • Josep Dorca 26 Abril 2015 / 5:42 PM

      Sí. Tot el que ajudi a trencar barreres que no hi haurien de ser és bo. Sembla que a Belgrad ha estat un èxit. A veure com funciona a Prístina.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s