Andrra, la veu de les dones albaneses

Andrra és un projecte interdisciplinari, música i cinema, impulsat per la cantant albanesa Fatime Kosumi, resident a Berlín, però originària de Kosova. En aquest projecte col•labora amb el director de cinema Vincent Moon, que ha treballat amb diversos músics, com Arcade Fire, REM o Beirut, i també amb el músic alemany Matthias Grübel.

Per tirar-lo endavant, han viatjat a les regions muntanyoses de Kosova i s’han acostat a les cançons tradicionals de les dones d’aquell país. Les velles cançons, que han passat de generació, transmeten la veu i el punt de vista de les dones, sempre silenciades. Aquestes cançons ens descriuen la seva vida quotidiana, les emocions i sovint fan una crítica de la situació en què es troben, tot i que de manera subtil.

Us en presentem tres cançons.

Temena tracta del comiat a la família en la vigília del casament d’una jove i de l’entrada en un món nou i desconegut. El tractament de la música, amb un to molt malenconiós, ens vol transmetre el temor d’aquestes joves núvies en el moment de fer aquest pas.

Més informació a: http://www.soundcloud.com/andrra-music i  www.facebook.com/andrra

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s