Els socialistes búlgars signen un acord de col•laboració amb Syriza

El Partit Socialista Búlgar, a l’oposició després de les últimes eleccions generals, busa rellançar-se i una de les estratègies per les quals ha optat és la d’aproximar-se a Syriza, força política que centra l’atenció a tot Europa. Aquesta estrategia té com a objectiu recuperar la inicativa política perduda.

Aquest acord es va visibilitzar en una reunió a Salònica i, representants de totes dues organitzacions, van voler destacar que és un primer pas que ha de tenir continuïtat. Alexis Tsipras ha estat convidat a visitar Sofia a principis del mes d’abril on assitirà a un debat per analitzar les conseqüències de les sancions econòmiques a Rússia, amb les quals ha estat molt crítica Syriza, i l’impacte que poden tenir en les diferents economies balcàniques.

Syriza està buscant aliats arreu del continent per tal d’obtenir suports en la seva pugna amb la Comissió Europea. El PSB, per la seva banda, necessita referents que puguin engrescar la població, tot i que les trajectòries i bona part dels prinicpis polítics d’ambdós partits són ben diferents.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s