El parlament eslovè dóna el vistiplau al matrimoni entre persones del mateix sexe

Aquesta setmana, el parlament eslovè ha aprovat una esmena que implica el canvi legal necessari perquè les persones del mateix sexe es puguin casar. La llei, lògicament, permetrà també l’adopció.

Feia temps que, en certs ambients, s’estava treballant en aquesta línia. Finalment, la proposta, presentada per la coalició opositora Unió d’Esquerres, ha estat aprovada per 51 vots a favor, 28 en contra i 5 abstencions. Hi han votat a favor els diputats del partit que ha presentat la proposta i dels partits que formen partit del govern, la Llista de Miro Cerar, els socialdemòcrates i el Partit dels Pensionistes (DeSus). Per la seva banda, hi han votat en contra els partits de l’oposició més conservadora. L’oposició més aferrissada a aquesta esmena ha estat protagonitzada pels diputats democristians de Nova Eslovènia. Líders d’aquest partit han anunciat que iniciaran una recollida de signatures per tal que es faci un referèndum que permeti revocar aquesta llei.

Des de l’any 2005 hi havia en vigor una llei que permetia les unions civils, també de persones del mateix sexe.

Ara, el tràmit que cal seguir perquè es faci efectiva és només la signatura del president del país, Borut Pahor, fet que es dóna per descomptat, ja que ell, personalment, ha donat suport reiteradament a aquesta proposta.

Eslovènia es converteix en el primer estat “exsocialista” que aprova el matrimoni homosexual. En nombrosos estats de l’Europa central i oriental s’’han fet canvis legals, i fins i tot constitucionals, per tal de blindar la institució del matrimoni, com per exemple a Hongria, Polònia, Eslovàquia i Macedònia.

Eslovènia és el tretzè estat europeu que aprova el matrimoni homosexual i el vint-i-unè del món.

One thought on “El parlament eslovè dóna el vistiplau al matrimoni entre persones del mateix sexe

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s