Dos apunts sobre Bulgària

Descens de l’atur

Aquesta setmana s’han fet públiques les dades oficials sobre l’atur registrat a Bulgària a finals d’any. Segons aquestes dades, hi ha hagut un lleuger descens del nombre d’aturats, que en aquests moments és de 367.000. Si es comparen aquestes xifres amb les de l’any passat, que era de 424.000 persones, es pot apreciar una certa millora.  Percentualment representa un 10,8% de la població activa, lleugerament per sobre de la mitjana de la Unió Europea, que és del 9,8%. Tot i que aquestes dades, comparades amb la d’altres estats, no semblen excessivament elevades, el que és evident és que molts llocs de treball són molt precaris, de pèssima qualitat i les condicions salarials molt baixes.

Pel que fa a l’atur juvenil, la situació és pitjor, ja que en aquest cas el percentatge s’enfila fins al 22,6% (en el conjunt de la Unió Europea, és el 21,2%). També està considerablement per sota de les xifres de l’Estat espanyol, Grècia o Croàcia, estats on voreja el 50%.

Possibles sancions a Rússia

El ministre d’afers estrangers, Daniel Mitov, ha anunciat que el seu govern desitja que el conflicte d’Ucraïna es pugui resoldre per la via diplomàtica i que espera que els acords de Minsk siguin una bona base per solucionar-lo. Ara bé, no descarta que Bulgària pugui imposar més sancions a Rússia en cas que es torni a entrar en una escalada bèl·lica. En aquest sentit, el govern búlgar s’alinea del tot amb la resta de països de la Unió Europea, tal com han fet també Croàcia, Eslovènia o Montenegro. Sèrbia, per la seva banda, ha optat per una estrategia més cauta.

També ha anunciat que d’aquí a pocs dies sortirà un comboi amb ajuda humanitària destinada als búlgars d’Ucraïna.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s