Israel pot reconèixer Kosova aviat; Cuba dóna suport a Sèrbia i no ho farà

El president de la Comissió d’Afers estrangers del Parlament de Kosova, Enver Hoxhaj, ha fet una visita oficial de tres dies a Israel. Hoxhaj era, fins la formació del darrer govern, el ministre d’Afers estrangers. Ha estat la primera visita d’aquest tipus que fa un dirigent d’aquest país des de la proclamació de la independència, l’any 2008.

Ha estat rebut al parlament, a la Knesset, on s’ha trobat amb diferents representants de diversos partits polítics.
Hoxhaj ha destacat que les relacions entre tots dos països són bones, però que cal fer un pas endavant que impliqui el reconeixement de Kosova per part d’Israel. Ha reiterat que darrerament les trobades entre delegacions dels dos estats s’estan intensificant i que tot sembla indicar que aquest reconeixement podria arribar d’aquí a no gaire temps. També ha deixat constància que les relacions commercials són cada vegada més fluïdes.

D’altra banda, aquesta setmana, el Parlament europeu ha aprovat una resolució que insta els cinc estats membres de la Unió Europea que encara no han reconegut Kosova que facin aquest pas. Fins ara han reconegut Kosova 108 estats de tot el món.

En una línia radicalment diferent, s’ha expressat l’ambaixadora de Cuba a Belgrad. En una entrevista entre el president serbi, Tomislav Nikolic, i la diplomàtica, Adela Mayra Ruiz García, ha refermat el compromís del país caribenc amb Sèrbia. Ha deixat molt clar que no canviarà la seva actitud sobre el territori de Kosovo i Metohija, segons la terminologia oficial de la república de Sèrbia, i que no s’han plantejat en cap cas un possible reconeixement.

Estats que reconeixen Kosova:

Kosovo relations.svg
«Kosovo relations» per AMK1211 and Mareklug (tracking changes in the PNG version and added Brunei and Northern Cyprus) – File:BlankMap-World-Microstates.svg. Disponible sota la llicència Domini públic via Wikimedia Commons.

One thought on “Israel pot reconèixer Kosova aviat; Cuba dóna suport a Sèrbia i no ho farà

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s