Sis partits acorden la formació del nou govern bosnià

Poc més d’una setmana després de l’anunci de l’elecció de la nova Presidència de la Federació de Bòsnia, s’ha comunicat que ja hi ha un acord per a la formació del nou govern. La coalició que dirigirà aquest país estarà formada per sis formacions polítiques, de les dues entitats en què està dividit el país.

Quatre mesos després de les darreres eleccions generals, hi ha un principi d’acord sobre el repartiment de les carteres ministerials. Tot i que sembla que no hi ha discrepàncies pel que fa al govern estatal, encara no s’ha tancat del tot el repartiment de càrrecs de la Federació (l’entitat coneguda en segons quins mitjans com a Federació croatomusulmana).

El principal acord és que Denis Zvizdic, del Partit d’Acció Democràtica (SAD), serè el nou cap del govern.

Aquesta gran coalició està formada pel Partit d’Acció Democràtica (SAD), el Front Democràtic (DF) i la Unió Democràtica Croata (HDZ), que són els tres partits més votats a la Federació. D’altra banda, com a partits representants de la República Serpska, l’altra entitat del país, hi ha el Partit Democràtic Serbi (l’SDS de Radovan Karadzic, que ha moderat molt el seu discurs), el Partit del Progrés Democràtic (PDP) i el Moviment Democràtic Popular (PND). S’ha de dir que aquests tres partits, que van obtenir uns molt bons resultats a les darreres eleccions, són a l’oposició a la Serpska, on el partit governant continua sent el dels Socialdemòcrates Independents (SNSD), del nacionalista Milorad Dodik.

Sobre els resultats de les darreres eleccions bosnianes: https://balcaniablog.wordpress.com/2014/10/29/es-fan-publics-els-resultats-definitius-de-les-eleccions-a-bosnia-continuen-les-mobilitzacions-populars/

Sobre l’elecció de la nova Presidència de la Federació de Bòsnia i Hercegovina i el sistema institucional del país: https://balcaniablog.wordpress.com/2015/02/12/la-federacio-de-bosnia-i-hercegovina-te-nova-presidencia/

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s