Poca presència de les minories a l’administració pública de Montenegro

Aquesta setmana s’han fet públiques les dades d’un estudi que demostra que les minories ètniques estan infrarepresentades a l’administració pública.

Segons les dades aportades per aquest informe, la immensa majoria dels treballadors públics són montenegrins, que ocupen fins a un 82% dels llocs de treball. Si comparem aquesta xifra amb el percentatge que representen en el conjunt de la població, del 45%, es fa evident una claríssima desproporció.

Per la seva banda, els serbis, que són el segon gran grup de població, el 28% aproximadament, ocupen moltíssims menys llocs de treball: tan sols el 7,3%, molt per sota del que es correspondria amb un repartiment més o menys equitatiu.

El mateix passa amb la resta de grups. Els albanesos, que són entorn del cinc per cent del total d’habitants del país, ocupen només l’1’8% dels llocs de treball en el sector públic.

Els altres grups del país (bosníacs, roms i croats) també tenen un índex d’ocupació en empreses publiques molt inferior al percentatge de població.

Aquestes dades són fruit d’un estudi encarregat pel Ministeri de Drets Humans i Minories.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s