Dimitrie Cantemir, entre la música barroca i la música clàssica otomana

 

Dimitrie Cantemir, que va viure entre els anys 1673 i 1723, nascut a Moldàvia i fill del voivoda Constantin Cantemir, va ser un dels homes de lletres més importants del seu país i del seva època. Va escriure obres de filosofia, novel•les, estudis de tipus etnogràfic i musicològic. Va arribar a ser príncep de Moldàvia en dues ocasions, durant dos mesos l’any 1693 i entre 1710 i 1711.

Durant anys va viure a Istambul, on va entrar en contacte amb la cultura turca i on, també, va començar a compondre música. Després, però, dels conflictes que va tenir amb els turcs es va haver d’exiliar a Rússia, on el seus fills van acabar tenint un paper rellevant prop de la cort imperial.

Com a historiador, destaca la seva obra Història i auge de l’Imperi Otomà. Com a obra de caràcter etnogràfic, destaca la seva Descriptio Moldaviae. També va escriure una història de la música oriental, extraviada.
En la seva música, per l’època i pel lloc on va viure, hi podem copsar una síntesi molt interessant i original entre la música barroca i la música clàssica otomana.

En el següent enllaç podreu trobar més informació sobre aquest compositor: Dimitrie Cantemir el príncipe de Moldavia, también fue compositor y musicólogo

En els següents enllaços podreu sentir algunes de les seves composicions:

Peşrev Adjem Yegiahi

 

 

Jordi Savall també s’ha aproximat a la seva obra, com podeu comprovar en el següent vídeo:

 

Le Livre de la science de la musique

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s