Bòsnia i Hercegovina, commemoració del primer aniversari de l’inici de les protestes contra les privatitzacions i la corrupció

El 5 de febrer de 2014, ara fa tot just un any, hi va haver tota una jornada de protestes a la ciutat minera i industrial de Tuzla, a la zona nord de l’actual Federació croatomusulmana de Bòsnia i Hercegovina. En aquells moments ningú no era conscient de la importància que arribarien a tenir i de com s’estendrien arreu del país.

L’espurna que va encendre els ànims de la població treballadora d’aquesta ciutat va ser la privatització de cinc empreses: Dita, Polihem, Poliolhem, Gumara i Konjuh. Aquestes privatitzacions van provocar la indignació de la població, ja que es feia evident que la classe treballadora era cada vegada més pobre i que els polítics corruptes governaven en contra dels interessos de la majoria.

A partir de llavors es van escampar aquestes mobilitzacions com una taca d’oli i es va intentar bastir una nova política, basada en la democràcia directa i en l’assemblearisme.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s