Una quarta part de les dones de Bulgària és víctima de la violència de gènere

Aquesta setmana, una ONG búlgara ha presentat en una conferència de premsa unes dades molt preocupants sobre la violència de gènere a Bulgària. L’Aliança per la Protecció contra la Violència ha revelat que una de cada quatre dones pateix algun tipus d’agressió durant la seva vida.

Segons les dades que aporten, en el que portem d’any, unes 4.000 dones han demanat ajuda a diverses organitzacions. D’aquestes, aproximadament un miler s’allotgen, en aquests moments, en centres tutelats, tot i que només s’hi poden estar durant un període de mig any.

Com passa arreu, es té l’evidència que la gran majoria de les dones afectades no fan denúncies de cap tipus, no busquen ajut legal ni tan sols recorren al metge, per por de represàlies. Segons aquesta ONG, el 70% de les dones que pateixen violència no fan cap tipus d’acció, i només un percentatge que pot oscil·lar entre el 5 i el 10% s’atreveixen a presentar una denúncia.

El fet que siguin tan poques les dones que fan aquest pas emmascara la magnitud del problema.

A més, no poden gaudir de protecció si no han presentat una denúncia. No només això, sinó que cal un testimoni que corrobori aquestes acusacions. En cas que no hi sigui, la denúncia pot quedar en no-res.

Aquesta ONG pretén impulsar tota una sèrie d’actuacions per tal d’aconseguir reformes legislatives que permetin més protecció, com pot ser, per exemple, tipificar com a delicte el fet d’espiar la parella o la violació conjugal.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s