Segons Transparència Internacional, Eslovènia és el país menys corrupte dels Balcans i Albània i Kosova els que més

Aquest dimecres, l’organització Transparència Internacional ha fet públic el seu informe anual, en el qual s’analitza la corrupció en diversos estats del món. Enguany l’estudi, cada any se’n publica un informe des de l’any 1995, abasta un total de 174 estats.

Aquesta ONG, fundada a Alemanya l’any 1993, té com a objectius combatre els crims corporatius i la corrupció política i proposar mesures per superar-los.

Segons les dades de l’informe, l’estat menys corrupte dels països balcànics és Eslovènia, que ocupa el lloc 39. Per la seva banda, el pitjor lloc l’ocupen Albània i Kosova, concretament el 110. Tots dos ocupen el 110, perquè els índexs obtinguts són iguals. Passa en d’altres casos, dels països que apareixen a la llista.

Enmig queden Croàcia en el lloc 61, Macedònia en el 64, Bulgària i Romania en el 69, Montenegro en el 76, Sèrbia en el 78 i Bòsnia i Hercegovina en el 80. Mes enrere encara hi podem trobar Moldàvia, concretament en el lloc 103.

Per comparar aquestes dades amb les d’altres estats, podem esmentar alguns casos interessants. L’estat menys corrupte del món, segons aquest estudi, és Dinamarca seguida de Nova Zelanda, Finlàndia i Suècia; Alemanya ocupa el dotzè lloc, els Estats Units el dissetè i França el vint-i-sisè.  L’Estat espanyol el trobem en el número 37, darrere de Bhutan i Botswana. Lesotho, Namíbia i Rwanda ocupen el lloc 55. Les xifres d’Albània i Kosova situen aquests estats entre Etiòpia i Malawi. Rússia no la trobem fins al lloc 136.

Aquestes dades demostren ben clarament  que la corrupció no depèn del color de la pell ni tan sols del suposat grau de desenvolupament.

Podeu trobar els resultats de l’informe en el següent enllaç:

http://www.transparency.org/cpi2014/results

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s