Manifestacions antifeixistes a Novi Sad

Aquesta setmana, Novi Sad, la capital de la Voivodina, ha estat l’escenari de manifestacions per condemnar les agressions racistes que han patit alguns dels seus ciutadans.

Prop de dos milers de persones es van concentrar amb lemes com “Stop feixisme”, “en un país la majoria ha de tenir cura de les minories” al centre de la ciutat. Un altre dels lemes més corejats va ser “No toqueu el meu veí”. La manifestació era la resposta als atacs que han patit alguns ciutadans albanesos de la ciutat, i també de ciutats properes, com Subotica. En aquesta darrera ciutat va haver-hi un atac contra una de les mesquites.

També es va fer una caminada popular de protesta, amb els mateixos objectius, en una altra ciutat de la Voivodina, Vrsac.

De pas, també, els manifestants van voler fer un crit d’alarma per l’activitat creixent de certs grups d’extrema dreta, que en els últims anys havien reduït de manera notable la seva activitat. Altres víctimes d’aquests atacs han estat ciutadans roms.

La manifestació s’ha volgut fer coincidir amb el setantè aniversari de l’alliberament de la ciutat del feixisme, commemorat aquests dies.

Després dels lamentables incidents entre les seleccions de Sèrbia i Albània han tingut lloc diversos atacs contra albanesos residents en el país, sobretot a la Voivodina i a Belgrad. La Ràdio Televisió Sèrbia també va informar de l’atac que havia patit una parella sèrbia en un municipi del sud de Kosova. .

2 thoughts on “Manifestacions antifeixistes a Novi Sad

  1. El metal got (@britishsteel87) 3 Novembre 2014 / 7:23 AM

    Òndia, sorprenent. Jo vaig veure una mica més d’activitat d’extrema dreta a Belgrad que a Novi Sad i Subotica. No sabia que tan amunt hi haguessin aquest tipus de problemes.

    • Josep Dorca 5 Novembre 2014 / 4:00 PM

      És veritat que és més activa l’extrema dreta a Belgrad, però a la Voivodina, probablement, la població està me´s sensibilitzada i això fa que hi hagi reaccions de condemna i de denúnica.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s