La UE retira les sancions als familiars i socis de Milosevic

La Unió Europea ha retirat les sancions contra l’expresident iugoslau Slobodan Milosevic, familiars i altres persones vinculades a la seva persona, bàsicament polítics, entre els quals destaca l’expresident serbi, Milan Milutinovic, o l’exministre de defensa, Dragloljub Ojdanic.

La sanció més important era la congelació dels actius que tenien, tenen, en diferents bancs. Els principals benfeciaris d’aquesta mesura són la seva dona, Mirijana Markovic i el seu fill, Marko.

La seva dona va tenir una gran influència en els darrers anys del mandat de Milosevic. Va fundar el partit Unió de l’Esquerra Iugoslava (JUL), que va servir de crossa del Partit Socialista Serbi, i que pretenia recollir les reivindicacions més “esquerranes” i populistes. El partit va quedar pràcticament desmantellat després de la caiguda de Milosevic.

El seu fill no va tenir una vida política activa, i era conegut principalment per portar un ritme de vida molt ostentós i malbaratador.

Altres persones del seu entorn més immediat també van ser sancionades, algunes de les quals pertanyien al que era conegut com a clan de Pozarevac, localitat on va néixer Milosevic, i que va tenir una gran influència en la politica del país.

L’argument que s’ha utilitzat per retirar aquestes sancions és que aquestes persones, ara per ara, no representen cap mena de perill.

Milosevic va morir el març de 2006, quan estava detingut per ser jutjat pel tribunal de l’Haia, per crims comesos durant les guerres de Croàcia, Bòsnia i Kosova.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s